Training over het Pyramid Principle nu ook online

Sinds de wereldwijde uitbraak van het coronavirus moeten opleidings- en trainingsbureaus alternatieven bieden voor klassikaal onderwijs. Dat geldt ook voor Westerhuis Training. Na de zomer van 2020 heb ik vele uren ontwikkeltijd gestopt in de online editie van de training Pyramid Principle. De online training is niet alleen afgerond, de training is ook al gegeven en geëvalueerd.

Inrichting online training

De online training geef ik vanuit huis en het volledige programma bestaat uit vier dagdelen:

  • Dagdeel 1: piramidaal opbouwen. Uitleg over het Pyramid Principle van Barbara Minto, het belang van goed uitgewerkte Question-Answer-Dialogues, uitleg en oefenen met de oprolbaarheid en scanbaarheid van teksten, weten hoe je verschillende tekstsoorten piramidaal inricht en de opzet van het SCQ Framework kennen en leren toepassen.
  • Dagdeel 2: piramidaal formuleren. Uitleg over piramidale koppen, leren om alinea’s piramidaal te formuleren, onderkennen en toevoegen van structuuraanduiders en basisformuleertips, zoals het tegengaan van tangconstructies, naamwoordstijl, voorzetseluitdrukkingen e.d.
  • Dagdeel 3: piramidaal presenteren. Uitleg over streaming in Powerpoint-presentaties, het principe van granularity, de opzet en uitwerking van MECE en de vertaalslag hiervan naar platte tekst.
  • Dagdeel 4: piramidaal argumenteren. Uitleg over inductieve en deductieve logica in het Pyramid Principle, leren om overtuigende argumenten te gebruiken en weten hoe je autoriteitsargumenten, analogieën en eigenschap-oordeel-relaties toepast.
Westerhuis Training
Mijn professionele roll-up banner

Evaluatie van de training

Om een screenshot uit een evaluatie te delen:

Training Pyramid Principle nu ook online: evaluatie deelnemers
Deelnemers konden maximaal een 5 geven

De training sloot goed aan op de praktijk van de deelnemers en werd als bijzonder leerzaam ervaren. Verder stond op de evaluatieformulieren vaak de opmerking ‘verhelderend’. Voor een online editie van deze training is dat een mooie score.

Belangstelling voor de online training Pyramid Principle?

Heb je belangstelling voor deze training, neem dan contact met mij op. Je kunt mij altijd bellen op 06 – 51 58 3350 of mij een mail sturen op hendrik@westerhuistraining.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *