Trainingen in schrijven en e-mailmarketing

Ik geef schrijftrainingen en e-mailmarketingtrainingen. Maar ik sta niet alleen voor de groep, ik ontwikkel ook e-courses, webinars en e-learnings.

Uiteraard stem ik de inhoud, de vorm en de duur van al mijn trainingen volledig af met mijn klanten. Toch is een specifieke trainings- of marketingvraag vaak de aanleiding om een training te organiseren.


Wanneer bellen klanten mij?

De vragen die ik zoal krijg:

‘Mijn salesteam voert altijd van die leuke, ontspannen en klantgerichte gesprekken, maar de offertes die daarop volgen zijn zo ongeveer het tegenovergestelde van ontspannen. Het zijn enorm droge boekwerken. Kun jij helpen?’

‘Mijn marketingcollega’s vinden het geweldig om mooie mailings te maken, maar die content is zo lastig. Kun jij uitleggen hoe je goede onderwerpregels maakt, welke afbeeldingen goed scoren en wat überhaupt een goede online schrijfstijl is?’

‘Onze onderzoekers rapporteren rechtstreeks aan het Ministerie van EZ. Wil jij hen leren hoe ze hun bevindingen op zowel een wetenschappelijk verantwoorde als op een begrijpelijke wijze kunnen verwoorden?’

Westerhuis Training trainingen telefoon

‘De beleidsmedewerkers van mijn afdeling klagen erover dat hun beleidsdocumenten niet verder komen dan de bureaula. Hoe kunnen zij in hun schrijven rekening houden met alle verschillende belangen en hoe zorgen zij ervoor dat hun harde werken wel wordt gelezen?’

‘Ik krijg vaak te horen dat de tone-of-voice in mijn mails nogal bot en direct is. Kun jij mij uitleggen hoe ik vriendelijk en klantgericht moet communiceren?’


Lijkt jouw trainingsvraag hierop? Bel mij!

Westerhuis Training trainingen trainingslokaal

Komt jouw trainingsvraag enigszins overeen met de bovenstaande vijf voorbeelden, neem dan contact met mij op. Ik denk graag met je mee hoe een leuke en leerzame training jou en jouw team verder kan helpen. Maar laat je vooral ook inspireren door een aantal van mijn trainingstrajecten:


Trainingen Pyramid Principle

Trainingen in schrijven Pyramid Principle

Voor deze training word ik veel gevraagd. Het onderzoeks- en inrichtingsmodel Pyramid Principle helpt vooral hoogopgeleide adviseurs en consultants in geordend en bedrijfsbewust denken. Voor o.a. ilionx, NUON Energy, Gordian Logistic Experts en de Telegraaf Media ICT BV heb ik deze training gegeven of geef ik deze training nog steeds.

Ben je benieuwd hoe de inrichting van deze training eruitziet en wat de ervaringen van mijn deelnemers zijn, lees dan mijn laatste nieuwsbericht over de online variant van de training Pyramid Principle.


Trainingen en advies in Helder Schrijven

Westerhuis Training trainingen logo Energie Consult Holland BV

Bij Energie Consult Holland BV gaat ‘t over emissieverslagen CO2, richtlijnen drukapparatuur, heetwaterketels, ammoniakinstallaties e.d. De inspecteurs van dit bedrijf schrijven voorstellen voor inspectie, maken keuringsrapporten en stellen correspondentie op met allerlei verschillende opdrachtgevers.

De medewerkers van dit mooie bedrijf in Ede hebben van mij en van elkaar geleerd hoe ze alle documentatie gestructureerd en overtuigend op papier kunnen zetten.


Schrijven van Begrijpelijke Werkinstructies

Westerhuis Training trainingen logo Eurotransplant

Eurotransplant heb ik geholpen in het ontwikkelen van instructiesjablonen. Deze instructies heten bijvoorbeeld ‘W 1.4.2 Allocatie: lever’ en ze beschrijven de Europese richtlijnen voor de allocatie van verschillende organen. Uiteraard heb ik de allocatiemedewerkers getraind in het opstellen van deze werkinstructies. Het doel is dat ze deze uiteindelijk zelf kunnen schrijven. Maar ik kom nog steeds bij ze langs als dat nodig is.

Eurotransplant is zo’n organisatie die echt bijzonder werk verricht. Dat ik daar een klein beetje aan mag bijdragen, vind ik nog steeds heel eervol.


Westerhuis Training trainingen WhatsApp

Uiteindelijk zocht de klant toch meer een bidmanager dan een schrijver

 


Trainingen, e-learnings en webinars over e-mailmarketing

Westerhuis Training trainingen E-learning e-mailmarketing e-academy Thuiswinkel.org

Een belangrijk deel van mijn werkweek besteed ik aan marketing, e-mailmarketing en aan marketing voor de e-commerce. Ik doe dat via Spotler. En Spotler wordt weer vaak door andere organisaties gevraagd om kennisproducten te ontwikkelen. Zo heb ik via Spotler trainingen verzorgd voor SRM Opleidingen en ik heb samen met Thuiswinkel.org gewerkt aan de e-learning E-mailmarketing.


Coaching & Advies

Westerhuis Training trainingen Pniëlkerk

En ik geef niet alleen trainingen. Ook voor coaching en advies in schriftelijke communicatie ben ik in te schakelen. Zo heb ik nog niet zo lang geleden een medewerker van de Pniëlkerk gecoacht in het verbeteren van zijn schriftelijke communicatie. Een leuke opdracht in een mooi en modern kerkgebouw.


Trainen is een veelzijdig vak

Wat je op deze webpagina leest, is slechts een kleine greep uit mijn ervaring als trainer.

De afgelopen twintig jaar ben ik bij heel veel organisaties over de vloer geweest. Mijn loopbaan heeft mij op het podium gebracht naast oud-minister Zalm van Financiën om trainingen aan zijn ambtenaren ‘af te trappen’. Ik heb ooit een dag meegedraaid in een droogdok te Schiedam. Samen met de monteurs van Wärtsilä gesleuteld aan de oude dieselmotoren van het bevoorradingsschip Zr. Ms. Amsterdam. Zo kreeg ik volgens mijn opdrachtgever ‘voeling met de trainingsgroep’. 

Westerhuis Training trainingen Zr Ms Amsterdam

Zr. Ms. Amsterdam A836 van de Koninklijke Marine


En trainen is ook een mooi vak

Als ik ‘t goed heb, dan is de Amsterdam destijds verhuisd van Schiedam naar Den Helder. De boot naar Texel heb ik overigens nooit genomen voor een training, maar ik ben wel eens op Vlieland geweest om een training te geven tijdens een corporate venue. En dit alles is ook het mooie van het geven van trainingen: je ontmoet veel verschillende organisaties en mensen. Het verrijkt mijn leven.

Oh ja, zoek je een bidmanager dan kun je me ook bellen. Niet dat ik dat ga doen, maar ik weet wel wie je verder kan helpen. En als je een mooie trainingsvraag hebt, neem dan zeker contact met mij op.